perjantai 18. syyskuuta 2015

Mutsi kokkaa: kastike kuin kastike – näin et voi epäonnistua

Kaikki lähti siitä, kun jäin koukkuun kuuluisaan avokadopastaan. Siinä pastakastike tehdään erilliseen kulhoon ja kuumat ainekset kuten kana ja pasta heitetään käytettyjen kastikeaineksien sekaan pyörimään ja maustumaan. Maku on sata kertaa parempi kuin normaalisti paistinpannulla paistettu sössö, joten aloin soveltaa tätä tekniikkaa myös muussa kokkaamisessa.

Esimerkiksi jauhelihakastikkeen kastikeosuudesta saa aivan mielettömän makuisen niin, että jlihan ruskistuessa pannulla heitetään erilliseen astiaan:


kaksi tai useampi tomaatti

tuoretta basilikaa

loraus öljyä

mustapippuria

1 chili (tai useampi, riippuu tietysti tulisuudensietokyvystä ;))

ripaus suolaa

valkosipulin kynsi

(loraus kermaa)


Sitten vaan sauvasekoittimen töpseli seinään ja surrur ainekset sekaisin. Itse tykkään kastikkeesta, jossa on vähän tekstuuria, joten ei kannata villiintyä sen sauvan kanssa eikä pilkkoa tomaatteja liian pieniksi, jotta kastike ei mene aivan litkuksi (toki hyvää se niinkin on). Valmiin kastikkeen voi joko kaataa pannulle lihaksien seuraksi hieman kiehahtamaan tai sekoittaa erillisessä kulhossa pastan kanssa. 

Nyt ei ole valitettavasti kuvaa tästä herkusta mutta tähän säkkisikaan kannattaa uskoa ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti