keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Mutsi kokkaa: maailman paras (ja helpoin) lohipasta

Kokkailin tossa vaihteeksi mun ihan lempisapuskaa ja ajattelin jakaa reseptin teillekin. Itse uskon maun mukaan -kokkaamiseen, joten kaikki määrät on noin -arvoja, eli saa ja pitääkin säätää just sellaiseksi kun ite tykkää :)




Tarvitset siis:

n. 300g lohta (itse käytän useimmiten vakuumipakattua graavia)

puolikkaan sitruunan

lorauksen kermaa

pussillisen parsakaalia

yhden valkosipulin kynnen

mustapippuria

suolaa

pastaa (toi Torinon tumma + prode on oma suosikki!)


Pannulle loraus oliiviöljyä, lohi ja parsakaalit paistumaan (etenkin jos käyttää pakastebroccolia niin kannattaa iskeä paistumaan heti alkuun niin ei jää jäiseksi ja valmistusaika lyhenee :) ), sekaan valkosipali ja mausteet. Hetken siinä sitten pyörittelet sörsseliä ja viimeiseksi lisäät lorauksen kermaa ja annat porista hetken aikaa. Parsakaali on siitä huikea ainesosa, että se oikein imee itseensä makuja, ja varsinkin kun höystää kermalla niin avot – kyllä on makua eikä kauhean epäterveellistäkään sellaista. :) Kylkeen sitten vaan salaattia ja itse olen alkanut myös lisäämään yhden avokadon joka aterialle: huomasin nimittäin, että hyvien rasvojen saantini on aivan minimissä. 




Kaikki kokkailuun käytetty on joko täysin rasvatonta tai ainakin hyvin vähärasvaista, joten sekä 
avokado että pähkinät ovat tulleet jäädäkseen ruokavaliooni. Pähkinöitä syön vajaan kourallisen päivässä joko välipalalla rahkan ja marjojen kera tai illalla ennen nukkumaanmenoa. Ei mulla mitään ammattilaisen mielipidettä tähän ole mutta olen huomannut nälän pysyvän selkeästi paremmin poissa kun mukana on myös rasvoja, ja kai se näin kovaa treenaavalle on myös aika tärkeää saada niitä OIKEISTA lähteistä, ovathan ne solujen rakennusaineita. 

Muuten oiva vinkki tuohon salaattipuoleen: Ikean salaattilinko. Sen lisäksi, että salaatinlehdet saadaan tietysti pesun jälkeen kuivaksi, on se myös aivan törkeän hyvä säilytysastia ylijääneelle salaatille! Jääkaapissa kertynyt kosteus nimittäin valuu ritelikön läpi astian pohjalle, jolloin jämät pysyvät paljon fressimpänä. Itse ainakin olen ennen kärsinyt suorastaan etovasta fiiliksestä päivän vanhaa salaattia kohtaan mutta se on tämän innovaation jälkeen jäänyt unholaan eikä jämiä tarvitse enää heittää roskiin! HEUREKA!

Kannattaa kokeilla :)

Viljami on aina keittiössä mukana touhuilemassa :)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta tuo resepti! Menee ehdottomasti testiin :) Ja ihana pikku rokkikukko tuo Viljami!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro sitten mitä pidit :) Joo sille on kyllä tota reuhkaa siunaantunut ja se on hauska kun vaikka kuinka harjais tai kastelis niin toi keesi ei asetu vaan nousee ihan samantien pystyyn :D

      Poista