tiistai 15. syyskuuta 2015

Remppapäivitys

Kuten aiemminkin jo kerroin, ostimme mieheni vanhempien rintamamiestalon, jota olemme nyt kauhealla tohinalla remontoineet. Keskikerros saatiin onneksi pientä säätöä vaille valmiiksi ennen Viljamin syntymää, jonka jälkeen siirryttiinkin sen suurimman pommin, nimittäin kellarissa sijaitsevien sauna- ja märkätilojen sekä autotallin kimppuun.


Ruokahuoneen uutta ilmettä DIY lampuin ja vinyylitauluin.


Mittava remontti aloitettiin kaivamalla autotallin lattia auki, valamalla tilalle uusi sekä asentamalla lattialämmityskaapelit.  Autotalli on varmaan yksi vanhan talon suurimmista energiasyöpöistä, sillä vanha laho ovi sekä eristämättömät seinät falskaavat sen verran, että ainoastaan harakoilla on autotallin läheisyydessä lämmin. Vanha ovi poistettiin ja tilalle muurattiin seinä sekä uusi ulko-ovi asennettiin paikoilleen. Kun valu oli kuivunut koki autotalli myös aikamoisen muodonmuutoksen: siitä tuli nimittäin väliaikainen spa/kodinhoitohuone. :D


Kyllä hymyilytti kun ei enää tarvinnut käsin kaivaa :D


Urbaanigaragespa.


Tässä puuttui vielä ovi mutta seinä on saatu muurattua.


Tähän ratkaisuun päädyttiin, jotta pesukone ja kuivausrumpu sekä suihku olisivat koko remontin ajan käytettävissä satunnaisia vesikatkoja lukuunottamatta.

Kun spa saatiin käyttökuntoon, yhden pienimuotoisen tulvan jälkeen (vettä satoi kaatamalla eikä oviaukkoa oltu vielä muurattu umpeen), siirryttiin purkamaan saunatiloja. Lauteet lensivät ikkunasta pihalle hyvinkin nopeasti, mutta kun tuli seinien purun vuoro jouduttiin hakemaan järeämpiä aseita. Pienen jännitysmomenttinsa projektiin toi myös se, ettei meillä ollut sataprosenttista varmuutta yhden puretun seinän kantavuudesta, ainoastaan anopin muistikuvat olivat tukemassa suunnitelmiamme. No, kun järeä kone oli haettu ja kyseenalainen seinä purettu, oli onneksi ruokahuonekin vielä omalla paikallaan eikä saunan tilalla kellarissa. DON'T TRY THIS AT HOME.


Tossa oli ennen sauna sekä pieni varastotila. Nyt se näyttää lähinnä natsi-Saksan kaasukammiolta.


Seuraava steppi olisi saunan siivoamisen lisäksi alkaa kaivamaan lattiaa samaan tapaan auki kuin autotallissa. Ongelmalliseksi sen tekee se, ettei tuollaista minikaivuria saa tilaan millään, joten käsipelillä mennään. Autotallissa täytemaana oli käytetty JÄRKYTTÄVÄN kokoisia kivenmurikoita, joten jos ja kun vastaavia järkäleitä tulee vastaan myös sauna- ja suihkutilojen alta, päästään luultavasti vähän räjäyttelemään. Kunhan torppa pysyisi vaan paikoillaan. Lattian valukaan ei ole ihan niin yksinkertaista, sillä autotalliin kura tuotiin isolla autolla ja se valutettiin vaan suoraan paikoilleen. Tunti, ja homma oli valmis. Tätäkään tekniikka ei voida saunatilojen kanssa hyödyntää, joten täytyy vähän luovia miten homma sitten hoidetaan kun sen aika koittaa.

Kellarissa ei ole ennen ollut lattialämmitystä, eikä ennen maalämpöön siirtymistä tullut lämmintä vettäkään. Voitte kuvitella millaista oli käydä suihkussa tuossa tammi-helmikuussa kun tänne muutettiin. :D Tuollainen autotallispa on siis ihan luksusta verrattuna entiseen, puhumattakaan sitten remontin lopputuloksesta. Keeping ma eyes on the prize.

Suunnitelmat on suuret ja budjetti on rajallinen mutta eiköhän tästä vielä hyvä saada. Palaan aina edistysaskeleita otettaessa tämänkin projektin kimppuun myös täällä blogin puolella. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti